CAMERA

CCIFM a participat la Adunarea Generală Anuală a CCI France International

Președinții și Directorii generali din 79 de țări s-au reunit la Paris în prezența multor parteneri pentru a face bilanțul anului trecut.

Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova a fost prezentă pe 27 iunie la reuniunea Adunării Generale a CCI Franceze din străinătate (CCIFI) în cadrul  CCI France International.

Emmanuel SKOULIOS și Antoine CHANTRIER, care au reprezentat Camera cu această ocazie, au putut astfel să discute cu numeroase CCIFI-uri prezente,  în special în cadrul întâlnirii care a reunit reprezentanții zonei europene, abordând situația din Moldova și problemele cu care poate sa se confrunte Camera.

CCIFM a menționat dificultatea pe care o  întâmpina anumite CCIFI, în special cele mai mici, atunci când  solicita servicii de la alte Camere de Comerț franceze, în special atunci cand incearca sa identifice, pentru membri sau clienți locali,  parteneri de afaceri în Franța. Acesta este un subiect asupra căruia CCI France International s’a angajat să lucreze pentru a oferi un răspuns.

Coeziunea actorilor publici și privați în dezvoltarea prezenței economice și comerciale franceze în străinătate a fost de asemenea discutată  în cadrul unei mese rotunde organizate în cadrul acestei Adunări Generale. Partile prezente au convenit asupra necesității de a lucra pentru a-și consolida și îmbunătăți cooperarea.

In marja  Adunării Generale, Emmanuel SKOULIOS a avut ocazia să se întâlnească și să discute cu Olivier CADIC, Senatorul Francezilor care locuiesc în afara Franței. Acesta l-a alertat asupra faptului că mediul de afaceri francez din Moldova încă așteaptă ca Parlamentul Franței să decidă asupra textului conventiei fiscale de evitare a dublei impuneri dintre cele două țări.

Olivier CADIC l-a asigurat că continuă să urmărească îndeaproape acest subiect și că va contacta autoritățile franceze competente pentru ca textul să fie înaintat rapid spre aprobare celor două caùere ale Parlamentului francez.

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !