Actualitatile membrilor
Compania SADE a modernizat stația de epurare din Cantemir
Vitrină pentru expertiza franceză în sectorul apei, stația de epurare Cantemir a fost recent inaugurată.
După ce a realizat cu succes mai multe santiere de irigare sau reabilitare și construcție de rețele de apă și canalizare în țară din 2013, compania SADE, filială a grupului Veolia, a finalizat recent construcția unui proiect major la Cantemir.
La 126 km de Chișinău, în sudul țării, SADE a reconstruit complet stația de epurare Cantemir, care are 50 de ani, și care nu mai era în funcțiune de câțiva ani. Totodată, au mai fost construite 21,6 kilometri de rețele de canalizare, 490 de racorduri și 3 stații de pompare a apelor uzate, iar stația de apă a orașului a fost renovată în cadrul acestui proiect derulat în favoarea Primăriei și Regiei de Apă Cantemir și finanțat în sumă de 8,7 milioane de euro de către Agenția Austriacă de Dezvoltare (ADA) și Uniunea Europeană în cadrul programului „Dezvoltarea zonelor rurale din Republica Moldova ”(DevRAM).
Noua stație de epurare, la care au început lucrările la sfârșitul anului 2019, a fost inaugurată pe 7 octombrie în prezența Nataliei GRAVILITA, Prim-ministrul Republicii Moldova, Iuliana CANTARAGIU, Ministrul Mediului, reprezentanți ai finanțatorilor, SADE, și autoritățile locale.
La acest eveniment a fost reprezentată și CCI Franța Moldova.
Axata pe promovarea numeroaselor oportunități de care dispun companiile franceze în Moldova, în special în domeniul dezvoltării infrastructurilor majore și a echipamentelor de bază (drumuri și căi de comunicații, apă și canalizare, irigații, managementul deșeurilor, dezvoltare urbană, echipamente și transport, managementul și eficiența energetică, energiile regenerabile, dezvoltarea durabilă, infrastructura sănătății, educația etc.), Camera nu poate decât să fie încântată de munca remarcabilă desfășurată de SADE la Cantemir.
Această realizare, care poate fi factor de atractie si pentru alte companii, demonstreaza și potențialul de dezvoltare pe care piața moldovenească îl reprezintă astăzi pentru companiile franceze.