CAMERA

Două CCI franceze unite pentru a promova investițiile în Republica Moldova

Oportunități de investiții în Republica Moldova prezentate în cadrul unei mese rotunde organizate la București

Profitând de organizarea Forumului de Afaceri Franco-Român care a avut loc la București pe 3 și 4 iulie, CCI Franța Moldova (CCIFM) și CCI Franceza in Romania (CCIFER) și-au unit eforturile, cu sprijinul Ambasadelor Franței în România și în Republica Moldova, pentru a organiza o masă rotundă dedicată prezentării oportunităților de investiții în Republica Moldova.

Această masă rotundă a avut loc în prezența lui Dumitru ALAIBA, viceprim-ministru, ministrul Economiei și Digitalizării al Republicii Moldova și a lui Olivier BECHT, ministrul însărcinat cu Comerțul Exterior, atractivitatea Franței și a francezilor din străinătate, precum și a Laurence AUER Ambasadoarea Franței în România.

Deschisă de Julien MUNCH, Președintele CCIFER care a insistat asupra rolului important pe care Franța și România l-ar putea juca în favoarea Moldovei în contextul apropierii sale europene, acesta a oferit cuvantul Președintelui CCIFM, Emmanuel SKOULIOS, care a evidențiat noi oportunități oferite de această perspectivă europeană bine definită.

De asemenea, Emmanuel SKOULIOS a profitat de ocazie pentru a solicita susținerea lui Olivier BECHT pentru a promova  rapid adoptarea, de către Adunarea Națională și Senatul Franței, a tratatului de evitare a dublei impuneri dintre cele două țări. Aceasta este o cerere puternică din partea companiilor franceze stabilite în țară și o necesitate pentru a atrage mai rapid altele noi.

În final, el a mulțumit călduros celor doi miniștri a căror prezență a constituit  un puternic stimulent pentru companiile franceze, prezente în număr mare in România, să se intereseze de țara vecină.

Asigurând CCIFM că va fi atent la problema tratatului fiscal, Olivier BECHT a reamintit importanța relației bilaterale dintre Franța și Republica Moldova, relație acum consolidată, subliniind și dinamismul Aliantei Francee din Moldova dar, mai ales, ponderea economică a Franței, unul dintre principalii investitori din țară. El a confirmat că Franța este pregătită să susțină economia locală, în domeniile în care există potențial.

Dumitru ALAIBA, la rândul său, a prezentat potențialul investițional în Moldova, reformele legislative implementate și menite să susțină dezvoltarea economiei țării, să creeze un mediu de afaceri prietenos și să sprijine investitorii din țara sa.

Schimburile cu numeroșii lideri de afaceri prezenți au continuat după intervenția lui Igor STEFANET, șeful Departamentului de Promovare a Investițiilor la Invest Moldova și mărturiile liderilor de afaceri deja prezenți pe piața din Republica Moldova care și-au împărtășit experiența și succesele lor.

CCIFM exprimă astfel sincere mulțumiri Liudmilei CLIMOC, CEO Orange România, Adrian DRAGAN, CEO Timac Agro-East - Group Roulier, Monicai JIMAN, CCSO al Pentalog Europe & Asia precum și lui Andrei CHITANU, COO al companiei Zorile care au argumentat interesul de a investi în Republica Moldova.

Mai multe contacte au fost stabilite în cadrul acestei mese rotunde, în cele două zile ale Forumului și în cadrul evenimentul French Tech Bucharest organizat cu o zi înainte la Ambasada Franței în România. Acestea ar trebui să continue și în următoarele luni cu primele misiuni la Chișinău.

  • Vezi aici fotografiile evenimentului. 

 

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !