Actualitatile membrilor
Șofranul Moldovei ajunge pe piața franceză!
Vorbim despre o nouă istorie frumoasă care urmează să fie scrisă de către o companie franceză, o poveste care amintește de bogăția solului Moldovei.
Sedus de productivitatea și fertilitatea excepțională a solurilor Moldovei, Éric COMPAGNON a ales să creeze, cu susținerea CCI Franța Moldova, la începutul anului 2019, compania sa, SAFRECO, în sudul țării, unde produce Șofran.
Șofranul este un condiment extras dintr-o varietate de plante crocus. Originar din Orientul Mijlociu, se folosește în bucătărie și în farmacologie. Cu o producție anuală mondiala estimată la aproximativ 120 de tone, Șofranul este un condiment rar, cu o valoare adăugată ridicată.
Éric COMPAGNON a investit, datorită unui know-how pe care îl stăpânește, în cultivarea unui șofran excelent. Prima sa recoltă a avut loc în toamna anului 2019. De câteva zile aceasta este comercializata în Franța, sub marca Safradis, în trei ambalaje diferite „Gourmet”, „ Beauté” și „ Santé”.
Pentru moment, producția sa este propusă doar pe piața franceză. În scurt timp vor putea fi efectuate livrari și în alte țări. Nu ezitați să-l contactați direct pe Eric COMPAGNON dacă doriți să livreze și în afara Franței.
Puteți descoperi ofertele pe noul său site, creat de asemenea în Moldova de o altă companie franceză membră a Camerei.